Eigen naambordjes voor Ternatse trage wegen

Ternat houdt vast aan de eigen naambordjes voor de trage wegen.

Dat zegt schepen Guido Van Cauwelaert (SP.A Groen +) in antwoord op een vraag van oppositieraadslid Nele Vandenbulcke (N-VA) die de suggestie doet om bordjes van de provincie te gebruiken voor het aanduiden van de voetwegen.

Vandenbulcke diende het voorstel als punt in voor de gemeenteraad van woensdag. De provincie houdt momenteel daarover een nieuwe bevraging van de gemeentebesturen. De aanvragen moeten tegen 8 november binnen zijn. De provincie betaalt de bordjes zelf.

‘We hebben daarop al geantwoord. De werkgroep Trage Wegen wenst liever onze eigen bordjes te blijven gebruiken. We zullen opnieuw voorstellen dat Nele haar ideeën rond het promoten van trage wegen komt voorstellen in de werkgroep Trage Wegen en nodigen haar eerstdaags uit’, aldus Van Cauwelaert.

Ternat begon enkele jaren geleden met het aanduiden van de voetwegen met een bordje met het nummer waarmee ze vermeld zijn in de Atlas der Buurtwegen. In de toekomst zou daar ook de vermelding bijkomen waar de voetweg naartoe leidt.