Nieuwbouw wenkt voor basisschool De Droomgaard

De Vrije Basisschool ‘De Droomgaard’, vestiging Meersstraat in Sint-Katherina-Lombeek, droomt stilaan van een nieuwbouwproject.

Het schoolbestuur stapt in zee met ‘Scholen voor morgen’ voor de verwezenlijking van dit project. ‘Scholen voor morgen’ gaat verder dan het klassieke circuit: het omvat zowel het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van de gebouwen gedurende 30 jaar.

De voorbije jaren werd al flink geïnvesteerd in de vernieuwing en het onderhoud van de school. De school heeft echter nood aan moderne klassen.

Vandaar de keuze om met een nieuw gebouw zes nieuwe klaslokalen (derde leerjaar A en B, vierde leerjaar A en B, vijfde leerjaar A en B), twee extra lokalen (zorg en overleg) en sanitaire voorzieningen te voorzien. Deze blok krijgt een plekje op de plaats van het vroegere chiro- en prefablokaal.

Polyvalente zaal

Net achter de school, langs de Schoolstraat, komt ook een nieuwe turnzaal, die tevens dienstig zal zijn als polyvalente zaal.

De werken gaan al volgend voorjaar van start. Beide nieuwe gebouwen moeten klaar zijn tegen september 2016.

Om alle geïnteresseerden alvast een idee te laten vormen hoe de nieuwe gebouwen er zullen uitzien, maakte de plaatselijke kunstschilder Guy Van Vreckem schilderijen op de muur van het vroegere chirolokaal.

droomgaard sint-katherina-lombeek 1