Politie Leeuw klist inbrekers tuinhuizen

De politie van Sint-Pieters-Leeuw kon afgelopen nacht twee inbrekers waarvan vermoed wordt dat ze meerdere inbraken in tuinhuizen op hun actief hebben.

De politie kreeg rond 3 uur een oproep van een buurtbewoner die een verdacht voertuig signaleerde in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. De mobiele ploeg trof het voertuig zonder passagier aan in de Victor Milairestraat.

Na enige tijd werd één verdachte uit het Brusselse aangetroffen dewelke zich naar dit voertuig begaf . In dit kofferruimte werden gestolen goederen van een zopas gepleegde diefstal uit tuinhuis in dezelfde straat aangetroffen.

Na verhoor van de gearresteerde en verder onderzoek werd in de loop van de voormiddag de eigenaar van het voertuig ,een meerderjarige manspersoon uit de wijk Negenmanneken, eveneens gearresteerd en meegenomen naar het commissariaat.

De beide meerderjarige mannen worden vandaag ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde. De hele regio wordt de laatste maanden geteisterd door diverse diefstallen in tuinhuis. De lokale recherche onderzoekt linken met eerder gepleegde feiten.