Bodegemstraat en Snikbergstraat afgesloten

De Bodegemstraat in Dilbeek wordt vanaf maandag 18 augustus afgesloten voor het doorgaand verkeer om vier verkeersplateaus te verwijderen. Door werken aan de Snikbergstraat en de Oude Ninoofsebaan is ook daar geen verkeer mogelijk.

De afbraak van de verkeersplateaus werd al eerder aangekondigd. Er wordt gestart met de twee plateaus in de buurt van speelplein Begijnenborre. Doel is om daarmee op 1 september klaar te zijn, zodat de hinder beperkt blijft voor de start van het nieuwe schooljaar voor het wijkschooltje van Sint- Alena dat naar deze locatie is verhuisd.

Aansluitend worden de twee andere plateaus verwijderd. Als alles vlot verloopt kan de Bodegemstraat op 12 september terug worden opengesteld. Tijdens de werken zal het verkeer naar Sint-Martens-Bodegem worden omgeleid langs de Molenbergstraat, Stationsstraat en Lange Haagstraat.

Het verkeer in de andere richting moet omrijden langs de Schepdaalstraat en de Jan De Trochstraat. Ook de lijnbussen zullen, zeker in de eerste fase, een omleiding volgen.

Intussen gaan de werken aan de Snikbergstraat de laatste fase in. Zodra die zijn afgerond, start de aannemer in de aanpalende Oude Ninoofsebaan met een gelijkaardige vernieuwingsoperatie. Dat zal waarschijnlijk eind augustus zijn.

De bestaande wegverharding in asfalt wordt opgebroken en vervangen door een nieuw wegdek in asfalt. Tevens worden de bestaande voetpaden en boordstenen opgebroken en vernieuwd. Deze werken duren, zonder onvoorziene omstandigheden, vier weken.

omleiding Bodegemstraat richting N8 omleiding Bodegemstraat richting SMB