Groen licht voor nieuwe bedrijvenzone Krekelendries

Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos ontwikkelen een nieuwe bedrijvenzone op een terrein langs de Drie Fonteinenstraat en de Humaniteitslaan, op de grens van beide gemeenten. Het terrein van 7,75 hectare krijgt Krekelendries als naam.

De site stond in de jaren ’90 jarenlang in het brandpunt van de belangstelling omdat de provincie Vlaams-Brabant er een afvalverbrandingsoven wilde oprichten. Omwonenden en actiegroepen hielden deze plannen tegen. Sindsdien bleven de terreinen braak liggen.

Via een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan werd de vestiging van niet vervuilende bedrijven mogelijk gemaakt.

Het nieuwe bedrijventerrein zal bestaan uit twee gebouwen voor productie, opslag en distributie (POD) – samen negen units met een oppervlakte van elk ongeveer 1900 m2 – plus vier gebouwen voor stedelijke industrie (labo’s, onderzoeksgebouwen) met verschillende units en een totale oppervlakte van ongeveer 11.500 m2.

Voorts komt er een kantoorgebouw met zeven bouwlagen, samen goed voor ongeveer 6.500 m2.

1.500 parkeerplaatsen

Er worden twee ondergrondse parkeersokkels voorzien. Ze bieden elk plaats aan 568 parkeerplaatsen. Bovengronds telt het complex 362 parkeerplaatsen.

Voorts komt er een nieuwe brug over de Zenne voor de ontsluiting van het complex vanaf de Humaniteitslaan. De MIVB zal het terrein bedienen via een nieuwe halte.

Bij de inrichting van het terrein gaat de nodige aandacht naar groenaanleg. De bedrijven moeten de wegenis onderhouden.