Nieuwbouw van het IMI is goedgekeurd

Samen met minister Koen Geens huldigde het Roosdaalse gemeentebestuur en de directie van het Immaculata Maria Instituut de nieuwbouw officieel in.

 

Met meer dan duizend leerlingen is het IMI een van de grotere secundaire scholen in de streek. Daarom besloot het schoolbestuur om in extra klassen en sportruimte te investeren. Met Scholen van Morgen en het DBFM-project werd er gewerkt aan vijf nieuwe klaslokalen, een grote sporthal én een turnzaal. Er werd ongeveer een jaar gebouwd.

Nu beschikken de leerlingen over twee STEAM-lokalen. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics.NieuwbouwIMIRoosdaal-1

Verder werden er drie vaklokalen ingericht, waaronder aardrijkskunde‚ÄĚ, zegt directrice Anja Van Mello. ‚ÄúVanop Ledeberg, waar onze school gelegen is, kunnen de leerlingen het Pajottenland vanuit hun nieuwe klas bewonderen. Ideaal dus voor de lessen aardrijkskunde‚ÄĚ, klinkt het.

Maar de nieuwbouw bestaat niet alleen uit vijf lokalen. Er werd ook een imposante sportzaal van meer dan 600 vierkante meter neergepoot. En er kwam nog een turnzaal van 300 vierkante meter bij. De school heeft de bedoeling om de sportzalen ook ter beschikking te stellen van de gemeenschap.

NieuwbouwIMIRoosdaal-2

Topartikels editie Ninove-Dender