Voetbaloverzicht: Haydock en HOWM blijven ongeslagen

Ondanks de slechte staat van het veld maakten HO Wolvertem Merchtem en Wervik er een leuke wedstrijd van. De eerste helft was voor de bezoekers maar die geraakten niet voor doelman De Brouwer. Net na de pauze kreeg de thuisploeg een licht toegekende strafschop en Lapage liet de kans niet onbenut. Minuutje later ging de bal opnieuw op de stip maar deze keer pareerde de bezoekende goalie de inzet van Lapage. Een technisch sterk Wervik kreeg na een knappe actie loon naar werken en Dutoit legde de 1-1 eindstand vast. Trainer Alan Haydock verloor nog niet met HOWM.

VK Ninove boekte tegen Stekene een belangrijke overwinning. De thuisploeg kwam in de eerste helft via Verhaeghe op voorsprong. Een kwartier voor tijd verdubbelde Schamp de marge en in blessuretijd pikte ook Lepage zijn doelpunt mee.

Onbesliste derby

Geen winnaar in de derby tussen KFC Meise A en KFC Strombeek. De thuisploeg begon sterk en Vanbelle scoorde al in de eerste minuut. KFC Strombeek kwam langszij via Vuran. Vanbelle bediende Van Den Boeynants en die faalde niet. KFC Meise A leek zegezeker maar incasseerde in het slot een opdoffer na een rake kopbal van Vuran. FC Borght Humbeek A bleef in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel tegen Butsel. VK Liedekerke ging pijnlijk met 1-0 onderuit bij Veltem.

In tweede provinciale B ging Ternat met 1-3 onderuit tegen Rhode-De Hoek. Trainer De Donder diende zijn ontslag in. Lennik boekte een 0-2 zege op het veld van Delta Londerzeel dankzij twee doelpunten van Janssens. SK Leeuw won eenvoudig met 0-3 van Denderzonen Pamel. De derby tussen Wambeek en Groot Dilbeek A werd ontsierd door twee uitsluitingen voor de thuisploeg. Halpern scoorde vier minute voor tijd de winning goal voor de bezoekers.

Vlotte zege Mazenzele Opwijk A

In derde provinciale C won Mazenzele Opwijk A simple met 6-1 van Wezembeek. Kobbegem won het burenduel van Toekomst Relegem met 1-0. Weckx zorgde op het uur voor de Kobbegemse treffer. Asse-Ter-Heide leek tegen Beigem op weg naar een gemakkelijk middag na twee snelle doelpunten van Vos en Aqifi. Begyn maakte net voor de pauze de 2-1. Maaroufi maakte 20 minute voor tijd gelijk en Sam Ooms legde met twee treffers de 2-4 eindstand vast.

 

Topartikels bij Goeiedag.be