Jan De Rop

Jan De RopJan De Rop is persverantwoordelijke (en muzikant) van Harmonie De Gilde. De harmonie heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug, het jaar waarin De Gilde zijn 130ste verjaardag mocht vieren. Er waren tentoonstellingen, een CD en bijzonder geapprecieerde concerten als Asse in Harmony en het Oudejaarsconcert. Met de zeer getalenteerde jongeren van de Gildejeugd lijkt de toekomst verzekerd maar wat brengt 2018 voor de Gilde?

Wat wenst u dat 2018 voor u (of uw vereniging) in petto heeft?

Vorig jaar vierde De Gilde haar 130ste verjaardag met het veelbesproken concertproject ‚ÄėAsse in Harmony‚Äô en als kers op de taart een alweer tot de laatste stoel uitverkocht Oudejaarsconcert. In 2018 gaat onze muziekvereniging gewoon verder op dat elan met ondermeer ‚ÄėNeve in Harmony‚Äô (19-20 mei) en in het najaar een Gildejeugd-concert met Elke Buyle (die haar stem leende aan Elsa in de Disney-film Frozen).

Hoe zal uw leven er in 2018 uitzien?

Wat De Gilde betreft: we zetten weer hoog in op boeiende concertprojecten, het muziekkamp enz. En om de vereniging draaiende te houden nodigen we ook iedereen hartelijk uit op de twee etentjes (Gilde Restaurant en Gildefeest-Zomerfeest). De Gilde-kalender is dus weer bijzonder goed gevuld.

Wat wenst u Asse toe in 2018?

Zoals Gilde-voorzitter Jos De Raedemaeker het zo mooi verwoordde aan het eind van het Oudejaarsconcert: voor iedereen wat meer optimisme.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk