Wooncomplex Dokter Roosensstraat terug naar af

De bewoners van de Dokter Roosensstraat in het gehucht Ledeberg (Pamel, Roosdaal) halen voorlopig hun slag thuis in hun verzet zich tegen een verkaveling om vijftien woningen te bouwen op de plek van de villa van de gelijknamige dokter Albert Roosens.

Een bouwpromotor wilde de statige villa van de toenmalige burgemeester, gelegen op een oppervlakte van 26 are, laten slopen om er een L-vormig wooncomplex te bouwen met vijftien appartementen. Dat stuitte echter op verzet van bijna alle bewoners van de straat.

De gemeente Roosdaal gaf toch een gunstig advies en dus trokken de bewoners, onder aanvoering van Gilbert De Poorter, in beroep naar de provincie.

“De hoorzitting was vorige week, maar daar kregen we te horen dat de projectontwikkelaar zijn dossier weer heeft ingetrokken. Hij voelde de bui blijkbaar hangen”, vertelt De Poorter.

Uit het advies van de stedenbouwkundige ambtenaar van de provincie bleek al dat het project op meerdere punten in strijd was met de voor het gebied geldende voorschriften uit het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse. Ook de indeling van de ondergrondse parkeergarage en de drie verschillende in- en uitritten voor de ondergrondse parkeergarage kregen een negatieve beoordeling.

Topartikels editie Ninove-Dender