Asse in de klimaatprijzen dankzij warmtescans met drone

De gemeente Asse wint 30.000 euro met haar klimaatproject ‘Warmtescans met drone’. Het is een van de tien voorbeeldprojecten dat van de Vlaamse overheid een klimaatprijs krijgt voor originele, lokale klimaatacties.

In het kader van het klimaatactieplan stelde een inwoner van Asse, die zich professioneel bezighoudt met drones, voor om thermografische luchtfoto’s te nemen door middel van drones. Die hebben een veel grotere nauwkeurigheid dan luchtfotografie via vliegtuigen.

Tegelijk stelde een energiedeskundige van Asse voor om met zijn wijk Smoutberg-Grobbe-Langeuzel, in de sociale wijk Witteramsdal, deel te nemen aan de campagne ‘Straat met het beste Klimaat’ en energiebesparende maatregelen uit te voeren in zoveel mogelijk woningen in deze wijk.

De voorstellen werden samengebracht en in maart werden de warmtescans van de daken en gevels in de wijk werden uitgevoerd. In overleg met de sociale woonmaatschappij Providentia werd een plan opgesteld om de huurwoningen te renoveren.

Eind juni vond ook al een bewonersvergadering plaats. In heel wat woningen zullen bijkomende energiebesparende maatregelen uitgevoerd worden.

Asse gaat dit proefproject nu ook openstellen¬†voor andere wijken. Ge√Įnteresseerde straten of wijken kunnen contact opnemen met de dienst Milieu, klimaat@asse.be of 02-454.19.23.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk