Velo-Droom wandelt en fietst voor Adhivasi vrouwen in India

De wandel- en fietshappening Velo-droom van vzw Zonnelied wordt voor de tweede keer georganiseerd op zondag 13 september, met startplaats CC Het koetshuis, Kristus Koninglaan in Strijtem.

Zonnelied biedt dienstverlening aan personen met een verstandelijke handicap, met huizen in Roosdaal, Eizeringen, Gooik, Tollembeek, Brussel, Opwijk en Merchtem.

De Velo-droom zelf is een onderdeel van de Zonnefoor, het jaarlijks familie- en buurtfeest van Zonnelied waarvan de opbrengst gaat naar de werking van de organisatie.

Na een eerste tevreden resultaat verleden jaar hebben de organisatoren Anke Van Der Vurst, Arnold allegaert, Sven Degeest en Elie De Gendt dit jaar hard gewerkt om het aanbod nog aanlokkelijker te maken.

Om dit te kunnen realiseren kregen ze dit jaar ook de logistieke steun van de leden Dani Van Achter en Raymond Segers van het Pajotse Mountainbike team. Verleden jaar ging de opbrengst naar het bouwen van een waterput in een dorp in Mali.

‘Dit jaar willen we onze bijdrage leveren voor de bouw van een opleidingscentrum voor de Adhivasi vrouwen in Greta, India. Op deze manier zullen zij hun levensstandaard kunnen verhogen en meer kans maken op een job. Dit bijzonder waardevolle project wordt gestuurd vanuit Vlaanderen door de Shaheed Herman Rasschaert Vrienden.’

Etienne De Wilde

Velo-droom biedt dit jaar aan actievelingen een ruime keuze aan mogelijkheden. Het fietsen heeft als keuze: de 70 km Velo-droom Classic met ‘peter’ en ex-wielerkampioen Etienne De Wilde over de heuvelachtige wegen van het Pajottenland, en een bevoorrading in ‘De Oude Pastorij’ in Tollembeek, een huis van zonnelied. De familierit van 25 km is dan weer redelijk lichtlopend en gaat over Strijtem, Wambeek, Liedekerke en Pamel.

Het wandelaanbod omvat gevarieerde parcours over 3 km, 7 km, en zowel de 15 als de 25 km (zelfde traject als familierit) met bevoorradingspost aan de Dikke van Paemel (Denderpad).

Er kan worden ingeschreven tussen 8 uur en 14 uur (voor de Classic tot 11 uur). De deelnameprijs is 5 euro voor wie ouder is dan 6 jaar.

Wie de Velo-droom Classic wil rijden in groep met Etienne De Wilde (max. 50 deelnemers) kan dat door zich in te schrijven via mail (zonnefoor@zonnelied.be) met vermelding van je naam en aantal personen. Deze rit wordt begeleid door een volgwagen en vertrekt om 10 uur.

Er is gelegenheid tot omkleden en/of douchen, en een bewaakte fietsenparking is voorzien. Achteraf zijn er vele mogelijkheden om van de geleverde inspanningen te bekomen en te genieten bij de drank- en eetgelegenheden op het Zonnefoorfeest.