Merchtem Kermis definitief voorbij met balletjesworp

Traditioneel wordt de Merchtemse kermisweek afgesloten met de ‚Äėhouten balletjesworp‚Äô vanop het balkon van het gemeentehuis. Daarvoor was er nog een groot muziekfeest met niet minder dan zeven deelnemende muziekmaatschappijen (zie onze fotospecial).

De koninklijke harmonie Sint-Cecilia mocht afsluiten en deed dat met een mooie attentie aan het adres van de collega’s van de koninklijke muziekmaatschappij Concordia. Die laatsten bestaan 150 jaar en kregen muzikale gelukwensen van de concullega’s van Sint-Cecilia.

Toen de laatste noten van de Vlaamse Leeuw en het Belgisch Volkslied hadden geklonken, spoedde iedereen zich naar de Bogaerdstraat om er te wachten op de houten balletjesworp.

Burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden gooiden honderden vleesballetjes in de gretige massa die beneden staat te wachten. De balletjes zijn in aluminiumfolie verpakt. In tien zit een nummertje dat recht geeft op een prijs. De eerste prijs ging dit jaar naar Yasakon Sangwarn uit de Stationsstraat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk