Wekelijkse boodschappenronde Den Hopstap

Het Lokaal Dienstencentrum Den Hopstaak, gelegen op de zorgcampus van Welzijnsvereniging OPcura te Opwijk, start met een wekelijkse boodschappenronde langsheen Opwijkse supermarkten.

“Door het inleggen van een boodschappenronde willen we de zelfredzaamheid van thuiswonende ouderen vergroten, hun zelfstandigheid verbeteren en hen actief laten deelnemen aan de samenleving. Meegaan met de boodschappenronde is een laagdrempelig ontmoetingsmoment dat ons tevens de mogelijkheid biedt om hulpvragen te detecteren,” aldus Peter Beerens, voorzitter OPcura

“De boodschappenronde heeft een vaste routine langsheen de Opwijkse supermarkten. Op de eerste maandag van elke maand rijden we naar Colruyt, op de tweede maandag naar Carrefour, de derde maandag is Spar-Elite aan de beurt en eindigen doen wij op de vierde maandag met een rit naar Delhaize. We passeren telkens ook aan het cash-afhaalpunt in de Kloosterstraat.”

De prijs per rit bedraagt € 4. Deelnemers worden tussen 13 en 13.30 uur thuis opgehaald door een vrijwillige chauffeur. Ze winkelen zelfstandig. Wanneer iedereen klaar is met winkelen, brengt de bus hen terug naar huis.

Reserveren kan ten laatste op vrijdagvoormiddag in Lokaal Dienstencentrum Den Hopstaak (telefonisch op het nummer 052 36 59 14 of via email naar denhopstaak@opcura.be).

Geert Geeroms, directeur ouderenzorg: “Met dit project wil LDC Den Hopstaak thuiswonende ouderen en andere inwoners uit Opwijk ondersteunen en verbinden. Inwoners uit de gemeente kunnen, onafhankelijk van hun leeftijd, een beroep doen op de boodschappenbus.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk