Provinciale toneelprijzen voor Toneel Tijl, De Speelgezellen en Tejauter 't Kerrekot

Toneel Tijl Ternat en De Speelgezellen uit Vilvoorde-Koningslo zijn de twee toneelgezelschappen die bij de uitreiking van de toneelprijzen van de provincie Vlaams-Brabant werden bekroond met de categorie ‘uitmuntendheid’.

De jaarlijkse toneelprijzen van de provincie werden woensdagavond uitgereikt in het cultuurcentrum Oud-Gasthuis in Asse.

Naast Toneel Tijl en De Speelgezellen kreeg ook het jeugdtoneel Aleydistheater uit Aarschot de hoogste beoordeling.

De Speelgezellen kregen hun bekroning voor het stuk ‘Ge-tic-t’, Toneel Tijl werd bekroond voor de productie ‘Stilte aub’.

Aan het provinciaal tornooi 2013-2014 namen 24 amateurtoneelverenigingen deel, waarvan vijf die nog nooit eerder deelnamen. Drie kregen de prijs van uitmuntenheid, zeven de prijs van ‘eerste afdeling’.

Eén van de nieuwkomers, het pas vijf jaar geleden opgerichte Tejauter ’t Kerrekot uit Pamel (Roosdaal), werd door de jury meteen in eerste afdeling gerangschikt, dankzij de productie ‘Pak de poen’, geregisseerd door Jan Van Rossem. 

Nog uit de Goeiedag-regio vermelden we de verenigingen die door de jury in tweede afdeling werden gerangschikt: de Koninklijke Toneelvereniging Hand in Hand (Strombeek-Bever), Toneelkring 20+ (Dilbeek) en de Koninklijke Toneelvereniging De Bietjes (Dilbeek).