Galmaarden, Gooik en Herne lanceren fusiewebsite en oproep naar naam fusiegemeente

De lokale besturen van Galmaarden, Gooik en Herne blikken enthousiast terug op de fusiecafés van deze zomer. Deze werden georganiseerd in voorbereiding van de eventuele samenvoeging in 2025.

De gemeenten willen alle inwoners van bij het begin betrekken in dit fusietraject, en de talrijke opkomst op de fusiecafés toont aan dat het leeft bij de burgers. “Maar het blijkt dat inwoners vooral bekommernissen hebben omtrent de naam van de fusiegemeente, waarom we willen fuseren en of de dienstverlening kort bij huis behouden blijft”, klinkt het. “De antwoorden die werden gegeven, namen heel wat onduidelijkheden weg en konden rekenen op begrip tot zelfs steun van de aanwezigen. Vandaag kennen we de meest gestelde vragen en bezorgdheden. We hebben nog lang niet alle antwoorden, maar met deze waardevolle informatie gaan we nu verder aan de slag. We blijven de burger ook op alle mogelijke manieren betrekken, want dit is vooral hun verhaal.”

Het traject gaat nu een volgende fase in. Om iedereen de kans te geven alles goed op te volgen en de laatste informatie te raadplegen, is er nu een fusiewebsite. Op www.groeienomkleinteblijven.be staan alle relevante gegevens gebundeld. De website wordt ook aangevuld met de antwoorden op veelgestelde vragen en de volgende stappen.

De 3 lokale besturen doen ook een oproep naar hun burgers om een nieuwe en originele naam te zoeken voor de fusiegemeente. Het is belangrijk dat de nieuwe naam herkenbaar is en verbinding creëert. Bovendien moet het een algemene naam zijn voor de 3 gemeenten. Een voorstel indienen kan tot en met vrijdag 15 september.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland