CORONA UPDATE (21 JULI) – Drie besmettingen, toch positief

De voorbije week vielen er in onze regio drie officiële besmettingen te noteren: twee in Ninove, één in Denderleeuw. Geen enkele in Liedekerke, Roosdaal of Affligem. Dit gaat uiteraard om de officieel vastgestelde besmettingen, in realiteit kunnen dat er meer zijn.

Maar niettemin zijn deze resultaten beter dan een groot deel van de rest van het land. Vooral in West-Vlaanderen (Wevelgem, Torhout, Moorslede, Ledegem…) en Limburg (Houthalen-Helchteren, Beringen…) ligt het aantal officiële besmettingen vele malen hoger. Dat is voor onze regio alvast positief, al hadden we een week geleden maar één besmetting en nu dus drie. De curve gaat dus toch omhoog.

Vandaar dat we de opgelegde raadgevingen best strikt blijven volgen: mondmaskers dragen, handen wassen, afstand houden en grote druktes vermijden. Met een beetje discipline kunnen we dit virus indijken!

Topartikels editie Ninove-Dender