Merchtemse markt met mondmasker, kermis blijft onzeker

Een alliteratie heet dat, wanneer (alle) woorden in een zin met dezelfde letter beginnen. Maar in Merchtem is het bittere ernst. Vanaf woensdag 22 juli zal je op de wekelijkse markt een mondmasker moeten dragen. Dat wist David De Valck, als schepen voor de markt, ons te vertellen. Bovendien en “met spijt in het hart” wordt de animatie op de zomerse marktdagen stop gezet. “Muzikanten of andere animatie trekt de marktbezoekers dichter bij mekaar en dat is in deze corona tijden uit den boze,” zegt de schepen.

Over Merchtem kermis is nog geen beslissing gevallen. Dat het geen kermis als andere jaren zal worden, staat buiten kijf. Als … er nog een kermis komt. Wanneer de corona maatregelen nog verstrengd worden – in het geval dat het aantal besmettingen blijft toenemen – wordt het moeilijk om een volkse kermis als die van Merchtem binnen de perken te houden. Het kermisgebeuren werkt immer als een magneet op grote groepen van mensen.

Momenteel telt Merchtem geen enkele besmetting in de afgelopen week maar de vraag is of dit zo zal blijven nu er in ons land en in de buurlanden weer een opstoot van het virus wordt genoteerd. Het blijft dus bang afwachten hoeveel ruimte het vermaledijde virus ons geeft. Laat dat meteen een aansporing zijn om de maatregelen (handen wassen, afstand houden, mondmasker dragen, …) stipt na te leven. Ongeacht de leeftijdsgroep waartoe je behoort.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk