Kort Pepingen: Situatie Mater Dei bijna onder controle

Op 25 november kreeg Mater Dei in Heikruis (Pepingen) te maken met een uitbraak van COVID-19. Uiteindelijk raakten de meeste van de 100 bewoners en 103 medewerkers besmet. Bijna de helft van de medewerkers waren afwezig waardoor beroep werd gedaan op het Rode Kruis, Defensie en interims. “Gelukkig zijn vandaag bijna alle bewoners genezen of corona-vrij”, laat directeur Mark Hautekiet weten. “Ook de meeste medewerkers zijn opnieuw aan de slag. Volgende week maandag volgt nog een nieuwe testronde voor de personen die negatief bleven testen. Als de resultaten goed zijn, wordt in de loop van de volgende week de cohorte-werking afgebouwd.”

Helaas zijn in Mater Dei de afgelopen vier weken in totaal 16 bewoners overleden, sommigen omdat ze al verzwakt waren, maar anderen zijn het slachtoffer van COVID-19 geworden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland