Ook volgend jaar geen karnaval in Opwijk

Na online overleg met de Opwijkse karnavalgroepen laten de Gatspoëters weten dat er in 2021 geen karnaval weekend zal zijn in Opwijk. “Met de huidige coronamaatregelen en vooruitzichten is het onmogelijk om de wagenbouw terug op te starten na nieuwjaar en ook de organisatie van het karnavalweekend zelf lijkt momenteel niet haalbaar op een coronaveilige manier”.

Hierdoor zal er spijtig genoeg 2 jaar na mekaar geen karnavalstoet door het centrum van Opwijk trekken, nadat ook de editie van dit jaar enkele weken voor aanvang in het water viel met de uitbraak van de corona pandemie in maart.

De komende maanden wordt er bekeken om een aantal alternatieve activiteiten (coronaproof) op poten te zetten. Zo wordt er onder meer gedacht aan een interactieve karnaval wandeling, de inhuldiging van de nieuwe karnaval loods en de publicatie van een online karnaval archief.

Ook de uitzendingen van “raddio Oppèk” blijven zoals gepland doorgaan van 15 t.e.m. 28 maart 2021. Op die manier willen de groepen de karnavalsfeer in het dorp houden tot wanneer de volgende stoet kan vertrekken.

In 2022 zal het Opwijks karnaval plaats vinden in het weekend van zondag 10 april. De Gatspoëters en de Opwijkse karnavalisten kijken alvast vol goede moed uit naar 2022 om dan eindelijk hun 2×11 jubileum te kunnen vieren “als nooit tevoren”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk