OPcura huldigde de vrijwilligers

Van 2 tot en met 10 maart 2024 vindt in Vlaanderen “De week van de vrijwilliger” plaats. Tijdens deze dagen wordt het vrijwilligerswerk onder de aandacht gebracht en worden al die helpende handen gehuldigd. Ook welzijnsvereniging OPcura zette zijn vrijwilligers in de bloemetjes. Dat werd gecombineerd met een vormings- en evaluatiemoment.

Donderdag 7 maart 2024 was de grote dag in zalen Satijn en Aurelia van het lokaal dienstencentrum “Den Hopstaak”. In totaal zijn er 83 vrijwilligers (56 vrouwen en 27 mannen). De jongste vrijwilliger is 24 jaar, de oudste 93.

“De hulp die onze vrijwilligers bieden is van groot belang voor de zowel de medewerkers van OPcura als voor alle mensen die dagelijks gebruik maken van onze diensten. De taken die zij ter harte nemen zijn dan ook heel uiteenlopend: openhouden van de cafetaria, koffie schenken aan de bewoners, maaltijdondersteuning, hulp in het dagverzorgingscentrum, de vervoerdienst bemannen, ondersteuning in het lokaal dienstencentrum, assisteren bij animatie, kortom te veel om op te noemen,” Peter Beerens, voorzitter WV Opcura. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk