Dierenvoedselbank wil samenwerken

Twee jaar geleden werd in Opwijk de dierenvoedselbank opgericht, een initiatief dat dierenbaasjes in een moeilijke situatie wil ondersteunen met extra dierenvoedsel.

“Met onze dierenvoedselbank zorgden wij voor een primeur in Vlaams-Brabant. Vandaag willen we doorgroeien en ons verenigen met andere initiatieven om samen sterker te staan,” zegt Tom Bosman die, samen met Isabelle De Smedt en Eva Jacobs, de dierenvoedselbank opstartte.

De dierenvoedselbank wil mensen die het financieel moeilijk hebben maar toch troost vinden in hun huisdier(en) ondersteunen met voedsel voor de dieren. Dierenvoeding neemt immers een flinke hap uit een karig budget. Momenteel helpt het initiatief in Opwijk een 15-tal gezinnen met in totaal meer dan 30 dieren. 

Tom Bosman: “De reacties zijn hartverwarmend. Het is fijn om vast te stellen dat we mensen echt helpen.” Particulieren kunnen steunen door overschotten van dierenvoer te doneren of met een financiële gift. “Honden- en kattenvoer doneren kan na een seintje aan ons of via ons inzamelpunt bij Horta De Neef aan de Steenweg op Dendermonde.”  

Ondertussen kreeg Opwijk navolging in andere steden en gemeenten. Bosman wil deze lokale initiatieven verenigen om samen sterker te staan tegenover producenten van dierenvoeding en samen structurele samenwerking op te starten.

Je kan Dierenvoedselbank Opwijk volgen, steunen en contacteren voor hulp via hun Facebookpagina en website (www.dierenvoedselbankopwijk.wordpress.com), per e-mail via dierenvoedselbankopwijk@gmail.com of telefonisch op 0478 65 00 01.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk