Grote solidariteit voor getroffen bewoners

Met het nieuws van de uitslaande, verwoestende brand kwam meteen een solidariteitsactie op gang. Mensen van allerlei slag, sommigen zelfs van buiten Opwijk, kwamen naar Het Schoolhuis om er goederen te schenken: kleding, schoenen, speelgoed, babyspulletjes, verzorgingsproducten, voedingswaren en nog veel meer.

Meteen gingen vrijwilligers aan de slag om de geschonken goederen te sorteren in de refter van Het Schoolhuis. Na de vergadering in het Hof ten Hemelrijk mochten getroffen bewoners hun keuze maken uit het hele aanbod. Schepen van sociale zaken Roland Mortier en gemeenteraadsvoorzitter Wouter Van Driessche waren ter plaatse om de mensen bij te staan.

Alhoewel de inzamelactie eigenlijk al vrijdagavond was afgesloten kwamen ook zaterdagvoormiddag nog mensen langs met hulp. Zo ook Anja Vanden Schriek uit Malderen. Ook de hulpdiensten konden rekenen op ondersteuning. Bakkers en beenhouwers zorgden dat de brandweerlui wat te eten hadden. Uiteraard deed ook de gemeente haar best om de hulpdiensten zo goed mogelijk op te vangen. Op sociale media waren de lofbetuigingen voor de hulpdiensten en het gemeentepersoneel erg talrijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk