Pikkeling van start in Opwijk

Het is een mooie traditie geworden: de generale repetitie voor de Pikkeling vindt in Opwijk plaats. Donderdagavond gaven groepen uit Oekraïne, Zuid-Afrika, India, Puerto Rico en Martinique rendez-vous in de arena van het park rond Spechteshof.

Het was een verrassing van formaat voor de man die aan de toog van het Spechteshof hing en terecht opmerkte “dat er precies iets te doen was” want op het binnenplein van het ontmoetingscentrum wemelde het van de exotische kostuums en personen: dames met een rode stip tussen de wenkbrauwen, jonge Afrikaanse mannen met ontbloot bovenlijf, dansers en danseressen in regenboog outfit en zoveel meer.

De beginmanifestatie van de 50ste Pikkeling zorgde voor internationaal getint vertier met muziek en dans uit verschillende continenten.

De Pikkeling loopt nog tot 30 juli, meer info op http://www.de-pikkeling.be/

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk