Steltenlopers zien reis Djerba geannuleerd

Het moest één van de hoogtepunten van het jaar worden voor de Kon. Merchtemse Steltenlopers: hun reis, mét optreden, naar Djerba (een eiland voor de kust van Tunesië). Door het overlijden van de Tunesische president Essebsi werden alle optredens en feestelijkheden afgelast. Dat zorgde voor paniek bij de Steltenlopers die gisteren klaar stonden om naar de luchthaven te trekken. Zij hadden immers 35.000 euro geïnvesteerd in vliegtuigtickets en ook hun stelten waren al onderweg naar Djerba.

De bus stond al instappens klaar aan het lokaal van de Steltenlopers toen het slecht nieuws insloeg als een bom: de reis naar Djerba, waar 52 steltenlopers hadden in geïnvesteerd, moest geannuleerd worden. Er werden nog pogingen gedaan om de reis – ondanks het schrappen van de optredens – toch nog te laten plaats vinden maar tevergeefs: het hotel waar de steltenlopers zouden verblijven moest de deuren sluiten na het overlijden van de president.

Ondertussen waren de stelten al onderweg (de grootste zijn zo’n 5 meter lang). Met een vrachtwagen ging het naar Marseille, daar gingen ze de boot op naar Tunis. De heenreis kostte de Steltenlopers al 5.000 euro. Nu moeten ze ook nog zorgen dat ze hun stelten zo snel mogelijk terug krijgen. De afgelaste reis is dus een flinke financiële aderlating die de werking van de groep hypothekeert.

Voorzitter Roger Daelemans zal alles in het werk stellen om compensatie te krijgen voor de gemaakte kosten maar denkt dat ‘het niet evident zal zijn’ om deze som te recupereren. De Steltenlopers zelf treft uiteraard geen blaam maar deze zware tegenvaller stemt niemand vrolijk. “52 mensen zien hun vakantie in het water vallen door het sluiten van het hotel. Dat is onverantwoord,” zegt ook schepen van cultuur David De Valck die als muzikant alle optredens van de Steltenlopers meemaakt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk