Radio Goeiedag tijdelijk weer in de ether

Radio Goeiedag mag dan (tijdelijk) het zwijgen zijn opgelegd, Raddio Oppèk zendt in aanloop naar het carnaval weer uit via een tijdelijke vergunning. Inmiddels ziet het er naar uit dat de toewijzingen van de radiolicenties onzorgvuldig zijn gebeurd.

Raddio Oppèk verkreeg een tijdelijke zendvergunning (95,9 fm) om het carnaval te verslaan. De uitzendingen worden gemaakt vanuit de radiostudio’s in Nijverseel en uitgezonden vanop de torens van brouwerij Affligem in Opwijk. De playlist bestaat uitsluitend uit carnavalsnummers uit Opwijk en Aalst, aangevuld met ludieke reclamespots van lokale handelaars in ‘t ‘Oppeks’ ingesproken.

Raddio Oppèk verzorgt live-uitzendingen van maandag- tot vrijdagavond en op zaterdag- en zondagmiddag. Elke vrijdag is het publiek welkom in de studio. Presentatoren zijn Emily Van Aken (voor het eerst), Jos Lelie, Pieter Vermeiren (Chewie) en Jasper Baeyens. Glenn Verbesselt en Davy Moortgat zitten aan de knopjes.

De uitzendingen zijn ook via livestream te beluisteren via www.radio-oppek.be.

Inmiddels ziet de toekomst van radio Goeiedag, die op 1 januari in Opwijk het zwijgen werd opgelegd, er opnieuw wat rooskleuriger uit. Verschillende radiozenders, waaronder Goeiedag, voelden zich bekocht bij de nieuwe toewijzingen van radiolicenties en stapten naar de Raad van State.

“De overheid lijkt volgens een eerste arrest van de Raad Van State te kort te schieten in haar plicht om de aanvraagdossiers zorgvuldig te beoordelen”, weten ze bij Goeiedag. “De overheid moet controleren of de elementen in het dossier waarheidsgetrouw zijn.”

N-VA, CD&V en SP.A stelden daarover al parlementaire vragen. “Politica Katia Segers (SP.A) uit Liedekerke, die professor Media is aan de VUB, verwoordde het zo: de beoordelingsprocedure moet aan een evaluatie onderworpen worden en aan een reality-check.”

“Dat is niet gebeurd. De beoordelaars hebben alleen beoordeeld op basis van wat in de ingediende dossiers werd beloofd.”

“Ze moeten bijvoorbeeld nagaan of de technische criteria vervuld zijn en de indieners moeten de kans krijgen om hun dossier mondeling te komen toelichten. Zoals het nu gegaan is, worden bepaalde pistes in de aanvraagdossiers al te gemakkelijk geïnterpreteerd als concrete engagementen.”

INFO

Raddio Oppek van maandag 12 tot zondag 25 maart

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk