Dames HO Wolvertem-Merchtem nu al kampioen

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie konen de A-dames van Hoger Op Wolvertem-Merchtem juichen om de kampioenstitel in eerste provinciale. Een jaar na de degradatie smaakt deze trofee bijzonder zoet. Om de vreugde nog groter te maken: de B-ploeg heeft ook nog uitzicht op een kampioenentitel in tweede provinciale.

Het kon mathematisch: kampioen worden met nog vier wedstrijden voor de boeg, als SK Leeuw niet won en HOWM dat wel deed. Wezemaal smeerde Leeuw een 4-1 score aan de broek en Hoger Op haalde het van RWDM, een gevreesde tegenstander, met 6-1. Toch was het RWDM dat eerst kon scoren. Maar de dames van Hoger Op lieten de moed niet zakken en duwde de dames van RWDM in de verdrukking. Zes goals  – Bien (2), Bovens, Meysman, Smismans en De Brael – werd het overwicht van HOWM helemaal verzilverd.

Na 18 wedstrijden, zonder één verlieswedstrjd, tellen de dames van HOWM 50 punten. Er werd 16 keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Er volgen nu nog vier wedstrijden zonder echte inzet. Tijd dus om enkele speelsters uit de B-ploeg ervaring te laten opdoen in een hogere reeks. En geen inzet? De dames van HOWM willen graag ongeslagen blijven. Een fiere trainer Jelle Schotte ondersteunt dat streven volledig.

(Foto: HOWM, Sevil Öktem)


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...