Eeuweling Clement Heremans overleden

In de woonzorgcampus Oase is op donderdag 8 februari om 4 uur ‘s morgens de honderdjarige Henri (Clement) Heremans overleden. “Mijn vader is heel rustig en vredig in familiekring overleden”, zegt zoon Herwig. “Hij is ingeslapen zonder dat hij afgezien heeft. De jongste tijd had hij last van een verkoudheid en at hij weinig of niet.”

Clement Heremans werd in Lebbeke geboren op 23 september 1917. Hij was landbouwer. Het echtpaar Heremans-Van Mulders kreeg zes kinderen, elf kleinkinderen en vijftien achterkleinkinderen. “Henri is één van de 981 Vlamingen die 100 jaar of meer geworden zijn, van wie 833 vrouwen en slechts 188 mannen”, vertelde directeur Geert Geeroms op zijn viering in het woonzorgcentrum eind september.

Hij stamt uit een gezin met acht kinderen. Toen hij veertien jaar werd, hielp hij zijn ouders op de boerderij. In 1945 kocht hij de boerderij De Gulden Boom, die tot dan toe eigendom was van zijn schoonouders. Met zijn echtgenote Hermine Van Mulders kreeg hij zes kinderen. Op de dag van zijn 84ste verjaardag brandde de hoeve aan de Droeshoutstraat helemaal uit.

In 2002 werd hij in het rustoord opgenomen. Hij zal er 15 jaar verbleven hebben. De uitvaart vindt woensdag plaats om 10 uur in de Sint-Jozefskerk in Droeshout, waar hij ook zal begraven worden naast zijn echtgenote Hermine Van Mulders, die in 1993 overleed.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk