Tineke kapt honden aan huis in omgebouwde bestelwagen

Tineke Vinck (23) vond een gat in de markt. Ze komt aan huis honden trimmen (kappen) en verzorgen, maar doet dat in haar eigen bestelwagen die daartoe helemaal is uitgerust. “Het ombouwen was duurder dan de camionette”, lacht ze.

Tineke Vinck heeft zelf zes honden en vertroetelt ze graag. Ze studeerde bij Syntra als hondentrimster.

“In Antwerpen en West-Vlaanderen vind je hondentrimmers die aan huis komen. In Vlaams-Brabant bestaat dat bij mijn weten niet. Het ene na het andere hondenkapsalon sluit de deuren, vaak omdat ze maar deeltijds open zijn en de klanten moeten wachten voor ze aan de beurt komen.”

Maar Tineke ontwikkelde dus een eigen zakenmodel. “Ik rij graag met de auto, wat natuurlijk een pluspunt is. In eerste instantie kwam ik de dieren halen en terugbrengen, maar ik vond het naderhand toch beter om ze bij de klant zelf te verzorgen. Sommige dieren worden wagenziek en dat is niet prettig.”

“Meer nog: om de baasjes niet in de weg te lopen doe ik mijn ding in mijn eigen bestelwagen. Ik kon mijn ouders, grootouders en enkele sponsors overtuigen om mee te investeren in een nieuwe bestelwagen en die om te bouwen tot een hondenkapsalon. Daarin is een verstelbare tafel en een bad ingebouwd en ik beschik over een eigen elektriciteitsgroep.”

Bij de inrichting van dat voertuig werd ook gedacht aan het comfort van de honden. “Het voertuig wordt voorverwarmd tot 21 graden. Het is geïsoleerd tegen de warmte en er is ventilatie aan bod. De verplaatsing binnen een actieradius van 10 kilometer reken ik niet aan. Een verzorgingsbeurt duurt één tot drie uur, afhankelijk van een al dan niet dichte vacht. Om je hond goed te verzorgen is zo’n beurt wel om de acht à twaalf weken nodig, afhankelijk of de viervoeter binnen of buiten loopt. Ik heb nu vijfendertig klanten. Het is de bedoeling om er een voltijdse job van te maken.”

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk