Harry De Visscher van 'The Sky" nu in "De Gelukzoekers"

Harry De Visscher stapt mee in het verhaal van Peter Van den Berge, dit jaar in ‘The Sky is the Limit’ met zijn vrouw Faith en hun vijf kinderen. Hij gaat zelf een reality-reeks draaien met als titel “De gelukzoekers”, die enkel online te zien zal zijn.
“The Sky is the Limit “van Peter Boeckx is een tv-programma op Vier dat al vier seizoen loopt. Het geeft een inkijk in het leven van superrijken.¬† Boeckx stopt zijn programma nu even in de koelkast.
“Peter Van den Berge, die enkel in de laatste reeks te zien was, is niet van plan om in de anonimiteit te verdwijnen. Hij wil zelf tv-maker worden. Zijn programma dat de titel ‘De Gelukzoekers’ meekreeg, komt¬†in het najaar op het internet.”
¬†“Ik was meteen voor zijn idee gewonnen”, doet Harry De Visscher zijn haal. De 50-jarige Opwijkenaar verdiende een fortuin aan zijn paintball-zaak in Merchtem, die hij verkocht.
“Peter Van den Berghe had er mij graag bij. Hij zelf komt er ook in voor.¬† Online vind ik een goed idee. Ik betrap er me op dat ik bijna geen tv meer kijk. Mijn vrouw¬†tokkelt op de laptop, de jongeren op hun IPhone.¬†¬† De toekomst is het internet, dat is duidelijk. Op Facebook krijg ik dagelijks onnoemelijk veel vriendschapsverzoeken. Ik heb nu al over de 5.000 vrienden. Ik bekijk de nieuwe verzoeken niet meer.”
“Er komen 21 afleveringen die elk 20 minuten duren. Het concept is anders dan in ‘The Sky is the Limit’. Het gaat Peter minder om de spektakelwaarde, eerder over het geluk dat we nastreven. Hij wil een antwoord geven op de vraag: “Wat heb je nodig om gelukkig te zijn?
“De reeks van Peter Van den Berge gaat dieper in op het karakter van de mens achter het spektakel. Mij hebben ze bij ‘The Sky’ veel gefilmd, maar erg veel hebben ze vertoond. Ik neem het Peter Boeckx niet kwalijk.
“Peter Van den Berge haalde journalist Edwin Ysebaert aan boord, de man die bekend werd met zijn Eenzame Hartenbureau. Volgens mij de geschikte man voor zo’n reality-reeks”, vertelt De Visscher.
“Mijn vrouw en ik zijn inmiddels in¬†vriendschap uiteengegaan.¬†Ik heb nu een nieuwe vriendin Kristel”, klinkt het openhartig. “Mijn zaak Pitstop¬†is goed beginnen draaien dankzij “The Sky”. Mijn andere zaak, het caf√© The Thursdays, was al een succes, maar we krijgen extra nieuw publiek over de vloer”
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk