Percussie-ensemble De Herleving haalt 87% op wereldkampioenschap

Op het wereldkampioenschap (Wereld Muziek Concours) percussie in Kerkrade haalde De Herleving 87%. Niet genoeg om de fel begeerde titel van wereldkampioen binnen te halen. Toch leverde De Herleving een prima prestatie. Dat het ‘top’ zou worden was al duidelijk tijdens de twee try-out voorstellingen in Brussegem.

Het speciaal voor dit kampioenschap geschreven werk door componist Bart Picqueur was nochtans niet van de makkelijkste. Er was dan ook heel repetitiewerk nodig om alles onder de knie te krijgen. Gitaartrio Los Del Trè en een soliste op viool op hoog muzikaal niveau, en voor het visuele keigoede danseressen maakten het plaatje compleet.

Veel woorden van lof dus, voor de uitvoerders maar zeker ook voor dirigent en bezieler Walter Van de Venne en het bestuur van De Herleving.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk