Dag van de landbouw, plantenkwekerij Van der Straeten

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Landbouw krijgen collega’s land- en tuinbouwers en ook mensen die niet met vruchten, bloemen, planten of fruit aan de slag zijn, de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een actief bedrijf in de sector.

Zo kon je zondag in de Coenstraat in Opwijk gaan kennis maken met de plantenkwekerij van Filip en Els Vanderstraeten-Vermeir. In 1987 namen zij het bedrijf over van vader Constant Van der Straeten. In 2007 kochten ze een tweede bedrijf in Baardegem.

Opplant, zo heet het bedrijf, kweekt perkplanten, heesters en vaste planten in serres en open lucht. De gekweekte planten gaan naar de groothandel en worden zo op de markt gebracht. Zondag kon je o.m. wandelen tussen duizenden chrysanten die zich stilaan klaar worden gestoomd voor het najaar.