Huldiging Laurens De Plus

Het was voor het Ninoofse stadsbestuur niet evident om met profwielrenner Laurens De Plus een moment af te spreken maar op zondag 18 september kon het nog jonge (pas 21 jaar geworden) talent van Etixx-Quick Step zich vrijmaken en werd hij in het stadhuis uitgebreid in de bloemen gezet voor zijn schitterende prestatie op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Het was een fiere burgemeester Tania De Jonge die de eerste Ninoofse sporter ooit geselecteerd voor de zomerspelen mocht verwelkomen. “We zijn enorm trots op Laurens”, stak ze van wal. “Dat deze bijzondere Ninovieter heel veel talent heeft, bewees hij al bij de beloften. Volgens Eddy Merckx heeft hij het in zich om ooit te schitteren in de Ronde van Frankrijk. Wat wij vooral waarderen is zijn kracht, zijn inzet en zijn teamspirit die er toe bijgedragen hebben dat Greg Van Avermaet in Rio olympisch kampioen werd op de weg.”

Schepen van Sport Marc Torrekens en Kris Engels, voorzitter van de sportraad, bewonderen ook het  feit dat Laurens De Plus niet bang is om de handen uit de mouwen te steken en benadrukten dat Laurens een wielertalent is waar de Ninovieters best fier mogen op zijn. Vooraleer de geschenken overhandigd werden, las Willie Verhegghe het gedicht “In Rio met brio” voor dat hij als stadsdichter speciaal voor deze huldiging heeft geschreven.

Topartikels editie Ninove-Dender