Bewakingsfirma zet deur open voor werknemers Douwe Egberts

Nadat 274 werknemers van Douwe Egberts in Grimbergen donderdag te horen kregen dat ze hun job meer dan waarschijnlijk zullen verliezen, biedt bewakingsfirma Seris minstens 100 van hen een job aan. Deze week starten de firma’s gesprekken.

Als een donderslag bij heldere hemel: zo kwam het nieuws over de intentie tot sluiting van de Douwe Egberts-fabriek in Strombeek-Bever donderdag bij de 274 werknemers aan. De productie zou in januari van volgend jaar al stopgezet worden. Het nieuws kwam ook bij Danny Vandormael, CEO van bewakingsfirma Seris in Diegem, hard aan.

“De opeenvolging van ontslagen en sluitingen van ondernemingen raakt onze economie zwaar”, zegt hij. “Maar nog belangrijker: het raakt zeer veel mensen in hun dagelijkse leven en in hun toekomstplannen. We voelen ons min of meer buren van Douwe Egberts, want ook onze hoofdzetel ligt in de noordrand van Brussel. Daarom willen we de getroffen werknemers de hand reiken.”

De bewakingsfirma heeft momenteel iets meer dan honderd vacatures openstaan en nam inmiddels contact op met de directie van Douwe Egberts.

“We willen de werknemers van de koffieproducent de kans geven om bij ons aan de slag te gaan”, aldus nog Danny. “We hebben honderd vacatures voor bewakingsagenten, waar geen specifieke vooropleiding voor nodig is. Ze worden immers intern opgeleid. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Voorts hebben we ook nog enkele vacatures voor onze afdeling Technology. Het gaat onder meer om mensen die bewakingscamera’s kunnen installeren – daar is wel een vooropleiding voor nodig. Volgende week nemen we opnieuw contact op met Douwe Egberts om alles verder te bespreken.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise