Luc De Ridder op solo fietstocht naar Lourdes

Het moet sinds de middeleeuwen geleden zijn dat nog zoveel Vlamingen op pelgrimstocht trokken. Vrijdagmorgen droeg Luc De Ridder uit de Langeveldstraat in Droeshout zijn steentje bij door op zijn eentje een fietstocht naar Lourdes te ondernemen. Luc wil de 1142 km lange tocht helemaal in zijn eentje afleggen, zonder begeleiding maar met de modernste technologische hulpmiddelen.

Het blijft een hele onderneming 1142 km afleggen met de fiets. Veel heeft Luc niet op voorhand gepland. Hij wil wel een bezoek brengen aan Merchtemnaren Karel Saerens (in Lingier in de Dordogne) en André De Wandeleer (Siorac-en-Périgord).

Hij hoopt tegen midden juli Lourdes te bereiken “want ik moet tegen de 19de terug zijn voor een barbecue. Als dat niet lukt moet ze maar een paar stukken vlees minder op de barbecue leggen,” lacht Luc. Hoe hij terugkeert weet hij ook nog niet. “Waarschijnlijk met de trein maar we zien wel”.

Omdat hij alleen reist is hij goed uitgerust met allerlei elektronische hulpmiddelen: een gps, een gsm, een GPS tracking systeem (met alarmknop) en een klein zonnepaneel om zijn toestelletjes opnieuw op te laden.

Vrijdagmorgen werd hij uitgewuifd door zijn echtgenote Petra, zoon Senne en een paar buren.