Opwijkenaren willen veilige fiets- en voetpaden

Op de jaarmarkt vroeg CD&V Opwijk-Mazenzele aan 300 Opwijkenaren waaraan het gemeentebestuur het belastinggeld moest  besteden. Voorbijgangers kregen een ‘penning met 100 euro belastinggeld’ dat ze mochten besteden aan voet- en fietspaden, meer parking, meer open ruimte en groen, een nieuwe sporthal, een nieuwe fuifzaal of een nieuw gemeentehuis. Een laatste optie was het aanleggen van nieuwe kunstgrasvelden.

Bijna de helft (48%) van alle deelnemers aan ‘het burgemeesterspel’ zetten hun 100 euro in op veilige voet- en fietspaden. 17% koos voor meer parking, 10% voor open ruimte en groen. Een nieuwe sporthal was een prioriteit voor 9%, een nieuwe fuifzaal voor 8,6% en een nieuw gemeentehuis en nieuwe kunstgrasvelden voor 3%.

CD&V wil met het resultaat van deze speelse enquĂȘte rekening houden bij het opmaken van het verkiezingsprogramma in 2018.