Sint-Pietersgilde plant grootse verjaardag

De Sint-Pietersgilde van Mazenzele zal een héél grote taart moeten bestellen om 475 kaarsjes te kunnen uitblazen. In 1541 werd de gilde voor het eerst schriftelijk vermeld toen ze een vlag lieten maken. Vermoedelijk is de gilde in werkelijkheid dus nóg ouder. Maar zo’n verjaardag wil de gilde uiteraard niet ongemerkt laten voorbijgaan.

O Gilde
Een mooie affiche van de hand van Daniël Junius

Daarom zijn grootse feestelijkheden gepland. In verschillende werkgroepen wordt het evenement voorbereid. Het eerste weekend van de vakantie wordt heel Mazenzele ‘gildedorp’. Het begint al op vrijdag 1 juli met de opening van een heel bijzondere tentoonstelling. De volgende dag is er een bierproeverij met meer dan 50 verschillende bieren, gevolgd door een oberbayernavond.

Zondag is de grote feestdag in het centrum van Mazenzele. Tal van gilden uit binnen- en buitenland komen naar Mazenzele, ook folkloristische groepen uit Opwijk en Merchtem zullen van de partij zijn. Zij stappen mee in de optocht en nemen deel aan de demonstraties op de Dries.

Muziek

Voor een onontbeerlijke muzikale noot zorgen niet minder dan 7 muziekkorpsen uit Opwijk en omgeving. Daarnaast zullen verschillende BV’s aanwezig zijn. Marijn Devalck (Balthazar Boma) was de eerste om direct ‘ja’ te zeggen.

Ten gepasten tijde zullen grote banners op strategische plaatsen de mensen van Mazenzele, Opwijk én de buurgemeentes herinneren aan dit grote feest. “De gilde is 475 jaar oud maar nog steeds springlevend,” zo luidt de slogan en die mening wordt gedeeld door de 45 mannen die samen de Sint-Pietersgilde vormen.

Uiteraard krijgt u van ons meer details over het programma naargelang de zomervakantie dichterbij komt maar u kan nu al het eerste weekend van juli in het rood aanstippen!