Ezeltje na 24 jaar vergiftigd in Opwijkse 't Kintstraat

Marcel Vanderstraeten uit de ‘t Kintstraat in Opwijk is een dierenliefhebber. Zijn lievelingsdier is een ezel. Toen Marcel in 1986 een eerste ezeltje kocht wist hij dat het een oud dier was. Nele overleed inderdaad 2 jaar later.

Marcel schafte zich opnieuw een ezelin aan die luisterde naar de naam Paulien. Drie jaar later stierf Paulien een plotse en onverklaarbare dood.

Nog voor het einde van datzelfde jaar 91 kocht Marcel een mannelijk ezelsveulen dat Pipo werd gedoopt. Pipo was gezond en sterk. Op 9 november stelt Marcel vast dat zijn ezel ziek is. Een bijgeroepen veearts geeft antibiotica maar dat heeft weinig effect. Daarop schakelt Marcel de ‘paardenkliniek’ De Morette in.

Onmiddellijk kwam een veearts van De Morette langs om vast te stellen dat het dier zeer ernstig ziek was. Een intensieve behandeling met cortisone kan niet baten en de volgende dag besluiten de veearts en de eigenaar om het lijdende dier te verlossen en te laten inslapen.

Uit het rapport van de Baanpraktijk van ERC De Morette blijkt duidelijk dat het dier vergiftigd werd. Met welk product kon niet worden vastgesteld. Marcel Vanderstraeten schreef onmiddellijk een brief aan GAIA die hem aanraadden klacht in te dienen tegen onbekenden, wat Marcel ook deed. Marcel wil bovendien alle dierenvrienden uit zijn buurt verwittigen dat er duidelijk een onverdraagzame dierenbeul aan het werk is.