Liedekerke gaat op zoek naar de mooiste en coolste huisdieren tijdens de ludieke dierenwedstrijd Beestenboel

Heb je een huisdier en is dat op de een of andere manier speciaal of kan het een leuk trucje, schrijf je dan zeker in voor de ludieke wedstrijd Beestenboel. Het gemeentebestuur van Liedekerke organiseert deze wedstrijd voor het eerst.

Heb je een kat die twee minuten aan een stuk kan geeuwen, een schildpad die kan breakdancen of een papegaai die de grappigste moppen vertelt? Dan kaapt jouw huisdier misschien wel de hoofdprijs weg in de nieuwste wedstrijd van het Liedekerkse gemeentebestuur. Want zij gaan deze zomer voor het eerst op zoek naar de knapste en coolste huisdieren voor de ludieke dierenwedstrijd Beestenboel.

Inwoners van Liedekerke kunnen hun huisdier inschrijven om mee te dingen naar vier titels: ‘Mooiste dier’, ‘Dier met een hoekje af’, ‘Coolste trucje’, ‘Grappigste dier’ en ‘Mooiste verhaal’. Binnen het thema ‘Mooiste dier’ worden vijf winnaars geselecteerd: hond, kat, konijn, paard, kip, overige. Binnen de andere thema’s wordt er telkens een winnaar gekozen.

Inwoners kunnen deelnemen door foto’s of video’s in te sturen via de website op www.liedekerke.be/beestenboel. Volgens schepen van Dierenwelzijn Katia Segers (Vooruit) is het met deze wedstrijd de bedoeling om alle dierenliefhebbers van Liedekerke samen met hun huisdier bijeen te brengen in een hartverwarmend project. “Het is zeker niet de bedoeling te jureren op de kwaliteit van de foto’s. De dieren en hun lieve snoetjes en grappige trekjes staan centraal.”

De wedstrijd loopt van 20 juli tot en met 31 augustus. De prijsuitreiking vindt plaats op Werelddierendag, dit jaar op 4 oktober. Elk winnend dier ontvangt een leuk geschenk op maat.

Topartikels editie Ninove-Dender