Mooiste, grappigste en coolste Liedekerkse dieren bekroont tijdens wedstrijd ‘Beestenboel’

De afgelopen zomer ging de gemeente Liedekerke voor het eerst op zoek naar de mooiste, leukste en coolste dieren. 122 eigenaars en hun beestjes schreven zich in voor de wedstrijd Beestenboel, en afgelopen week werden de winnaars bekroond.

Inwoners van Liedekerke en hun huisdier deden massaal mee aan de wedstrijd Beestenboel. Voor deze wedstrijd, die in Liedekerke voor het eerst werd georganiseerd, dongen maar liefst 122 eigenaars en hun beestjes mee. Dit in vijf categorieën: ‘mooiste dier’, ‘dier met een hoekje af’, ‘coolste trucje’, ‘grappigste dier’ en ‘mooiste verhaal’. Binnen het thema ‘mooiste dier’ werden vijf winnaars geselecteerd: een hond, kat, konijn, paard, kip en ‘overige’. Binnen de andere thema’s werd er telkens een winnaar gekozen.

De deelnemers konden zich tijdens de zomer inschrijven door foto’s of video’s van hun dier in te sturen naar de gemeentelijke website. “Er zaten enkele pareltjes tussen. Het werd geen makkelijke, maar wel heel leuke klus voor de jury, namelijk de vier dierenartsen die Liedekerke rijk is”, zegt schepen van Dierenwelzijn Katia Segers (Vooruit).

De schepen wilde via deze wedstrijd alle dierenliefhebbers van Liedekerke samen met hun huisdier bijeen te brengen in een hartverwarmend project. “Want dieren betekenen voor al die mensen zoveel. Ze bieden vriendschap, verbondenheid, troost, het tegengaan van eenzaamheid en ja zelfs geluk.”

De prijsuitreiking vond niet toevallig plaats op Werelddierendag. Elk winnend dier ontving een leuk geschenk op maat. De winnaars waren Violet (mooiste hond), Flo (mooiste kat), Bruintje (mooiste konijn), Chef (mooiste kip), Sioen (mooiste paard), varkens Maggie, Kastaar en Britney (mooiste dier overig), Floki (dier met een hoekje af), Boris (coolste trucje), Joey (grappigste dier) en Wimbeldon (mooiste verhaal).

Topartikels editie Ninove-Dender