De stoet beleven vanop het Ros Balatum

De stad Aalst heeft een nieuw concept uitgedacht om te bepalen wie tijdens het carnaval het befaamde Ros Balatum mag bestijgen tijdens de zondagsstoet en welke klassen gratis alle attracties mogen uittesten tijdens de Dag van het Kind.

De 4 heemskinderen zullen hun carnavalskennis moeten bewijzen met een zoektocht naar Het Paard. Naar analogie van de bekende formule van ‘De Stoel’ post de stad op woensdag 13 januari 2016 een foto van Het Paard op haar Facebookpagina.

De eerste foto verschijnt om 13.30 uur, de 3 andere telkens een uur nadien. Het kind dat als eerste op Het Paard zit, inclusief gevraagd attribuut, is één van de vier heemskinderen.

De eerste foto is bedoeld voor kinderen uit het 4de leerjaar (9-10 jaar), de tweede voor kinderen uit het 5de leerjaar (10-11 jaar), de derde voor kinderen uit het 6de leerjaar (11-12 jaar). Leerlingen uit het eerste middelbaar (12-13 jaar) kunnen reageren op de vierde foto. Zo zijn alle leeftijden vertegenwoordigd op het Ros Balatum.