Defibrillator redt leven van 48-jarige man

Zaterdag kreeg de 48-jarige Jean Vanderperren een hartstilstand tijdens een voetbalwedstrijd tijdens een voetbalwedstrijd in de sporthal van Opwijk.

De man zakte in mekaar maar attente omstaanders wisten zijn hart met een defibrillator (AED) weer aan de praat te krijgen.

Het was schrikken toen Jean Vanderperren in de sporthal in mekaar zakte. De man kreeg een hartstilstand maar werd, dankzij de aanwezigheid van een AED-toestel, door omstaanders gereanimeerd. Hij kreeg vier schokken toegediend en door de toegesnelde hulpdiensten naar het OLV-ziekenhuis in Aalst gebracht.

Daar werd hij in een kunstmatige coma gehouden.

‘Het is bang afwachten tot het moment dat hij uit zijn coma ontwaakt,’ zegt zijn vrouw Maggy De Clerck die de toegesnelde omstaanders erg erkentelijk is voor het redden van het leven van haar echtgenoot.