Bestuur Vriendenkring Vrijwillige Bloedgevers Merchtem zoekt nieuw bloed.

Sinds de beginjaren in 1970 worden er in Merchtem bloedinzamelingen georganiseerd. Dat gebeurde destijds met een ploeg onder leiding van wijlen Pol Feytens.

In 1997 wilde Pol het wat kalmer aan doen en liet hij met een gerust gemoed de organisatie over aan een nieuwe bestuursploeg. In dat team hadden Monique en Georgette Van Damme en Arlette Heyvaert al heel wat ervaring opgedaan. Zij waren toen al heel wat jaren de helpende handen tijdens de inzamelingen. Al is dat niet meer te vergelijken met de dag van vandaag. Toen hielpen zij actief mee aan de afnames, nu zijn die taken helemaal overgenomen door professionals van het Rode Kruis zelf,” vertelt bestuurslid Eddy Tassenoy.

In 1997 overtuigde dat drietal hun echtgenoten en de nieuwe bestuursploeg was een feit.

Maar vandaag, meer dan een kwart eeuw later, wil het bestuur de fakkel zelf doorgeven vanaf 2025. Het gaat hier over het organiseren van de driemaandelijkse bloedinzamelingen.

“Inmiddels zijn onze taken sterk geëvolueerd en beperkt tot het klaarzetten en opruimen van de zaal en het uitbaten van de toog. Net daar begint het schoentje te wringen. Het bestuur is ondertussen een stuk ouder geworden. Ouderdomskwaaltjes en andere minder leuke dingen steken de kop op waardoor het fysiek steeds moelijker wordt om tafels en stoelen op de juiste plaats te krijgen in de zaal. Ook het verplaatsen van de drank uit de kelder van de parochiezaal weegt zwaar.

Daarom deze oproep. Moesten enkele mensen of een vereniging zich geroepen voelen om elke drie maanden twee donderdag- en vrijdag namiddagen (vanaf +/- 16uur) en avonden vrij te maken om de succesrijke inzamelingen mee te helpen organiseren met het Rode Kruis – en de gezellige sfeer te helpen behouden – mogen zij altijd contact opnemen met Monique Van Damme (0497-84.80.63) of Eddy Tassenoy (0476-46.59.47) voor bijkomende informatie,” besluit Tassenoy.

Graag eens de sfeer opsnuiven? Dat kan tijdens de komende inzamelingen op 11 en 12 juli of 17 en 18 oktober. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk