Maarten Van Severen gehuldigd als Laureaat van de Arbeid

Een eerder ongewoon gebeuren voor de aanvang van de Merchtemse gemeenteraad van dinsdag 18 juni. Die werd voorafgegaan door een huldiging van Maarten Van Severen (46).

Hij is als Merchtemnaar het hoofd van Netwerk Brandweer of de koepelvereniging van twintig Vlaamse hulpverleningszones en VVSG. Van Severen werd voorgedragen door zijn team en ontving zijn brevet en ereteken van Laureaat van de Arbeid in de sector politie- en civiele veiligheidsdiensten. Het Organiserend Comité verleende hem het label: Toekomst van het beroep.

Hij kreeg het diploma uit handen van Jan Van de Voorde, iemand die die eer jaren geleden ook al te beurt viel, en die nu optrad als vertegenwoordiger van de werkgevers. Van Severen kreeg felicitaties van burgemeester Maarten Mast en applaus van alle mandatarissen. Daar mocht op geklonken worden en ook het publiek in de zaal kreeg een drankje aangeboden. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be