Dood autohandelaar was moord op bestelling voor 37.000 euro – Update

De ontknoping van de verdachte dood van de 39-jarige autohandelaar Wim Van Cauteren uit Lebbeke was dan toch nog onverwacht: Katrien R., de 32-jarige echtgenote van Van Cauteren, betaalde een huurmoordenaar om haar echtgenoot uit te schakelen.

Katrien R. legde bekentenissen in die zin af tegenover de onderzoeksrechter in Dendermonde. Zij verklaarde een 43-jarige man uit Lebbeke (Gino V.R.) betaald te hebben om haar echtgenoot te liquideren. De man die Katrien R. aanduidde, zou 37.000 euro cash ontvangen hebben voor de fatale schoten. De man werd aangehouden maar ontkent elke betrokkenheid.

In eerste instantie had Katrien R. verklaard dat haar echtgenoot het slachtoffer was geworden van een overval. Maar haar verklaring was wazig en vertoonde heel wat hiaten en onwaarschijnlijkheden. Zo kon niet aangetoond worden dat er iets was verdwenen uit de woning waar Wim Van Cauteren, na een nachtje stappen, zijn roes uitsliep. Kennissen van het slachtoffer ontkennen dat Wim Van Cauteren op de autocross zwaar zou hebben gedronken. Zij beweren dat hij zelfs niet op de autocross zou zijn geweest.