Opnieuw dubbele brandstichting in manege (+ foto's)

In de manege Golden Club in Mollem werd dinsdag opnieuw twee keer brand gesticht. Rond de middag kon een brand nipt worden vermeden, maar gisteravond brandde een chalet volledig uit. 

In de manege werd in de nacht van 22 op 23 mei al brand gesticht. Er ging toen een hele hoop stro in de vlammen op, maar de schade aan de stal kon uiteindelijk beperkt worden gehouden.

De brandstichting – er waren duidelijk twee brandhaarden – paste in een rijtje onverklaarbare gebeurtenissen die sinds enkele weken in de manege plaatsvonden, zoals paardenboxen die in het geniep werden opengezet met plots loslopende paarden tot gevolg.

Dinsdag werd opnieuw, tot twee keer toe zelfs, brand gesticht.

‘De eerste keer had ik het op tijd gezien’, zegt manege-uitbater Patrick Hutse. ‘Het was rond de middag. Onze hond Malou, een Jack Russel, stonk plots naar benzine. Hij was achteraan geweest waar de chalet staat.’

‘Toen ik daar ging kijken bleken er een hoop papieren die in de chalet lagen te branden. Ik heb alles kunnen buitengooien, maar het was snel duidelijk dat er opnieuw een poging tot brandstichting was geweest.’

Hutse was, na de vorige brandstichting, al bijzonder waakzaam en hield ook ’s nachts verscherpt toezicht. De recherche van de politie Amow kwam ‘s middags onmidellijk langs en bleef ter plaatse tot 15.30 uur.

‘Nadien heb ik rijles gegeven en ben ik in de keuken gaan werken. Tot de mannen van de volleybal mij rond 19.30 uur kwamen roepen dat de chalet in brand stond. Die is dit keer volledig in de vlammen opgegaan. Ook een hele hoop nieuwe springbalken zijn zo goed als vernield door de brand. Er waren ook enkele balen hooi aan het branden. Dat is voordrooghooi, dat brandt niet uit zichzelf.’

De uitgebrande chalet stond voldoende ver van de paardenboxen. De dieren liepen geen gevaar. Toen de brandweer van Asse ter plaatse was, brandde de chalet al als een toorts en viel er niets meer van te redden.

De politie Amow en het parket Halle-Vilvoorde nemen de zaak zeer ernstig. Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam rond 22 uur nog ter plaatse.

Zie ook: Stalknecht manege Golden Club aangehouden voor brandstichting

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk