Stalknecht manege Golden Club aangehouden voor brandstichting

De onderzoeksrechter heeft woensdag een 47-jarige werknemer van de manege Golden Club in Mollem aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Vorst.

De stalknecht, met woonplaats in Brussegem (Merchtem), wordt in verband gebracht met de verschillende brandstichtingen en andere onverklaarbare gebeurtenissen de afgelopen tijd in de manege van Patrick Hutse. De man was nog maar enkele maanden in dienst van de manege.

Dinsdag werd zelfs tot twee keer toe brand gesticht in een oude stacaravan achteraan in de manege. ’s Middags kon uitbater Hutse een brand nipt vermijden, maar ’s avonds ging de houten constructie helemaal op in de vlammen.

De werknemer werd, na de eerste brandstichting in de nacht van 22 op 23 mei, al extra in de gaten gehouden. Na de brand van dinsdagavond sloot het net zich en werd de man opgepakt en voor de onderzoeksrechter voorgeleid. Er werd bij hem thuis ook een huiszoeking verricht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk