Opwijk heeft Prins Jensken voor carnaval

In Aalst is het carnaval reeds voorbij als Opwijk zijn prins nog moet kiezen. Opwijk is immers traditioneel de afsluiter van het carnavalseizoen in onze regio. Maar niet getreurd Jens Vanderperren (22) mag als Prins Jensken in het weekend van 11, 12 en 13 april het Opwijkse carnavalgebeuren dirigeren.

Op zaterdag 8 maart heeft hij de proeven met overtuiging en glans afgelegd. Een volle Sint-Pauluszaal feestte mee en zag dat het goed was. In het totaal behaalde Jensken 364 punten en werd hij tot Prins Opwijk Karnaval 2014 gekroond door de voorzitster van de jury (Prinses Vlaams Gewest 2014 Nicole). Jensken wordt daarmee de 9de prins van het Opwijkse karnaval.

Na de kroning werd nog een spetterend karnavalbal afgetrapt door de nieuwe prins en zijn groep ‘Stik in a Gelé’ dat tot in de vroegere uurtjes duurde. Noteer alvast in uw agenda: grote carnavalstoet in Opwijk centrum op zondag 13 april.