Carnavalsweekend in Asse staat voor de deur

Komend weekend wordt in Asse carnaval gevierd met als hoogtepunt de stoet die zich zondagnamiddag om 14.33 uur op gang trekt. Door de kermis zal de Hopmarkt een weekje verkeersvrij zijn.

Vrijdagavond krijgt prins Ivan de macht over de gemeente Asse. Dan kan de carnavalsgekte ook in Asse helemaal losbarsten. Zaterdagnamiddag brengt het carnavalsgezelschap een bezoek aan de woon-zorgcentra Hingeheem, Spanjeberg, Levensdroom en Klein Veldeken. Aansluitend volgt een rondgang op de kermis. ‘s Avonds is er nog een rondgang langs de steunende cafés.

Maar het hoogtepunt volgt ongetwijfeld op zondag. Dan trekt vanaf 14.33 uur de carnavalstoet, voorafgegaan door de publiciteitskaravaan, door de straten van Asse. Het parcours van de stoet loopt dit jaar langs de Bergestraat, Stationsstraat, Weverstraat,

Gemeenteplein, Steenweg, Nieuwstraat, Muurveld, Arsenaalstraat en Vronemeers. Na de stoet is er de traditionele Assekoekenworp aan de tribune in de Arsenaalstraat. Aansluitend volgt in ’t Jass de prijsuitreiking. Maandag volgt nog ‘Dreûge moindag’ met een optreden van een bekende schlagerzanger in ’t Jass. Kaarten kosten zeven euro in voorverkoop en tien euro aan de kassa. Dinsdag eindigt carnaval met een bezoek aan de wekelijkse markt.

Bij carnaval hoort uiteraard ook kermis. De attracties stelden zich dinsdagmiddag op na de wekelijkse markt op de Hopmarkt. Tot en met 6 maart geldt er dan ook een parkeerverbod op de volledige Hopmarkt. In Kattestraat, tussen Hopmarkt en N9/Steenweg, wordt de enkelrichting omgedraaid.

Tijdens de stoet op zondag 5 maart geldt een volledig of gedeeltelijk parkeerverbod langs het parcours tussen 11 en 18 uur. Vanaf 14.15 uur tot het einde van het evenement zijn alle straten van het parcours en de straten die er toegang toe geven afgesloten voor alle verkeer. De bussen van De Lijn volgen vanaf 14.15 uur ook de omleiding. De parkings Koensborre, Kerkplein en Boekfos zijn afgesloten vanaf 14.15 uur tot einde van het evenement. Wie zondagnamiddag niet in Asse moet zijn, kan het centrum met de wagen dus maar beter vermijden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk