Gratis opleiding ‘Reanimeren & defibrilleren’

Gooik is sinds 2018 een ‘Hartveilige gemeente’. Deze erkenning houdt in dat er AED-toestellen op verschillende locaties hangen en dat er opleidingen ‘Reanimeren & defibrilleren’ worden georganiseerd. “We vinden het belangrijk dat onze burgers in goede en veilige handen zijn”, aldus Jonas De Maeseneer (CD&V), schepen van Gezondheid. “Daarom organiseert de gemeente, samen met het Rode Kruis Vlaanderen en de Gooikse Gezondheidsraad opnieuw een cursus ‘Reanimeren & defibrilleren’. Want om een AED-toestel correct te kunnen gebruiken, moet je ook kunnen reanimeren. Zo is de overlevingskans 50 à 70%, als de reanimatie binnen de 2 minuten wordt gestart. Bovendien is de opleiding volledig gratis. We hopen dan ook dat veel mensen deze kans grijpen en dat we in noodgevallen levens kunnen redden.”

Inschrijven kan via dorien.deweerdt@gooik.be of via 02/454.12.71.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws