Supportersclub VKL Daatmet springt in de bres voor Senn

De 4-jarige Senn uit Welle lijdt aan het zeldzame Syndroom van Lennox-Gastaut. Dat brengt naast heel wat emotionele ook financiële zorgen mee voor de ouders. Zij krijgen nu een mooie cheque van supportersclub VKL Daatmet uit Liedekerke.

Vier jaar geleden werden Dipika Van Cutsem en Kevin Van Belle uit Welle de trotse ouders van Senn. De zwangerschap en bevalling verliepen vlot en Senn leek perfect gezond tot zijn ouders ruim twee jaar geleden plots bepaalde knikbewegingen vaststelden. Na heel wat tests en onderzoeken werd bij Senn (4) het zeldzame Syndroom van Lennox-Gastaut vastgesteld.

“Het is een zeer complex syndroom met zware epilepsieaanvallen. Senn wordt deze zomer ook vijf jaar maar heeft de cognitieve leeftijd van een kind van negen maanden”, legt mama Dipika uit. Daarenboven heeft Senn autisme en is hij medisch resistent waardoor hij veel verschillende medicijnen moet nemen. “Het is een zeer zeldzame aandoening die slechts een op de zoveel kinderen treft. We weten niet vanwaar ze komt.”

Senn moet dus regelmatig naar het ziekenhuis voor allerhande onderzoeken en voor Dipika en Kevin wordt dat financieel en emotioneel stilaan heel zwaar. “Ik werk al vijftien jaar in de Valier in Liedekerke bij personen met een niet-aangeboren hersenletsel. Na mijn werk daar begon mijn tweede shift thuis. En ik moet thuis harder werken. En hoewel er voor Senn geen vooruitgang mogelijk is, wil ik zelf zo lang mogelijk thuis voor hem zorgen.”

Dipika kan gelukkig rekenen op heel wat steun en begrip van haar vrienden collega’s. “Zij zijn gestart met een WhatsAppgroepje: Team Senn. Daarin konden we even ventileren en relativeren maar ook opvang regelen voor Senn als Kevin en ik eens een momentje voor ons beiden willen.” 

Team Senn wil Dipika en Kevin nu ook een financieel duwtje geven. Er werd een Facebookpagina opgericht, een speciaal rekeningnummer aangemaakt voor stortingen en als eerste actie verkoopt het team snoepzakjes. “De kosten voor aangepast materiaal voor Senn lopen op. Momenteel heeft hij dringend een aangepaste bedbox nodig. Want ook ‘s nachts heeft hij ernstige aanvallen maar momenteel slaapt hij nog in een kinderbedje waarin hij zich dan ernstig pijn kan doen. Maar zo’n bedbox kost al snel meer dan 5.000 euro en jammer genoeg wordt er amper iets terugbetaald omdat Senn’s handicap niet zichtbaar genoeg is.”

Johan Plas van de Liedekerkse supportersclub VKL Daatmet zag deze week de oproep op Facebook toevallig passeren. “Met onze supportersclub steunen we drie doelen: de jeugd van Liedekerke, wielrenner Dario Van Der Heyden en sociale doelen uit onze gemeente. Maar ons bestuur ging snel akkoord om Team Senn te steunen. Dankzij de opbrengst van onze streekproductenmarkt afgelopen zomer kunnen we 500 euro schenken aan Team Senn. Komende zomer zullen ze ook een plaatsje krijgen op onze nieuwe streekproductenmarkt waar ze snoepzakjes kunnen verkopen. Maar we willen hiermee hun goede doel ook bekender maken en deze fantastische mensen uit de miserie helpen”, aldus Johan Plas. 

Meer info op de Facebookpagina van Team Senn. Een storting doen kan op rekeningnummer BE70 9734 4600 5125.

Topartikels editie Ninove-Dender